HOME ACTUEEL RUIGAHUIZEN ADRESSEN FOTO'S DORPSBELANG CONTACT

ACTUEEL

 • 02 jun
 • Schaapscheerder
 • 13 jul
 • Opening jeu de
 • 01 sep
 • Nieuws van Plaa
 • 07 okt
 • Nieuws van Pla
 • 26 okt
 • Toekomstvisie
 • 05 nov
 • Kern met Pit
 • 11 dec
 • Jaarwisseling 2
  >> meer

  AGENDA

  >> meer

  Ledenvergadering PB Ledenvergadering PB

  De ledenvergadering van Plaatselijk belang van maandag 30 januari wordt verzet naar donderdag 16 februari om 20.00 uur in Ons Gebouw. Dit komt omdat Henk de Jong 30/1 een wedstrijd heeft met de Graafschap. Dit was nog niet bekend bij het maken van de afspraak.

  >> Lees verder

  Whatsapp buurtpreventieavond 20-9 20.00 uur in Ons Gebouw Whatsapp buurtpreventieavond 20-9 20.00 uur in Ons Gebouw

  Informatieavond WhatsApp-groepen t.b.v. buurtpreventie De afgelopen tijd zagen we om ons heen veel WhatsApp-groepen opstarten in de buurt. De media hebben recent veel aandacht besteed aan WhatsApp als preventie-instrument. Plaatselijk Belang vindt het belangrijk dat als zo’n groep wordt gestart, dat zorgvuldig en doordacht gebeurt. Daarom organiseren we op dinsdag 20 september 20.00 uur in Ons Gebouw een informatieavond over dit onderwerp. Graag nodigen we u/jullie uit voor deze avond en natuurlijk om daarna mee te doen aan een WhatsApp-groep van je buurt. Daarmee kun je samen met jouw buurtgenoten een steentje bijdragen aan een veiliger leefklimaat in onze dorpen. Door het gebruik van een WhatsApp-groep wordt ons netwerk versterkt en zijn we in staat elkaar nog sneller te informeren. Onze wijkagent Dirk Hebing zal ons deze avond meer vertellen over dit onderwerp. We rekenen op jullie komst!

  >> Lees verder

  Dorpencoördinatoren: ook voor verenigingen, etc! Dorpencoördinatoren: ook voor verenigingen, etc!

  Gemeente De Fryske Marren hecht veel waarde aan de leefbaarheid in de stad, dorpen en wijken. Een vitale stad, een vitaal dorp en een vitale wijk maken dat de inwoners van De Fryske Marren het aangenaam vinden om er te wonen. Vrijwilligersorganisaties, zoals bijvoorbeeld een sportvereniging, een zangkoor, een toneelvereniging, een ouderraad van een school en kerken, leveren daar een belangrijke bijdrage aan. Goede contacten met de gemeente zijn daarvoor erg belangrijk. Ook u bent zo’n vrijwilligersorganisatie. Soms is het voor u lastig om bij problemen en initiatieven uw weg te vinden op het gemeentehuis. Om dat voor u te vergemakkelijken kunt u voortaan een beroep doen op één van de dorpencoördinatoren. Hebt u een probleem, een idee of een initiatief en denkt u dat u de gemeente daarbij nodig heeft, neem dan contact op met één van onze dorpencoördinatoren. Zij kunnen u verder helpen. De dorpencoördinator gaat dan voor u de organisatie in, overlegt met de collega-ambtenaren en probeert uw zaak onder de aandacht te brengen en soepel te laten verlopen. Heeft u al goede contacten op het gemeentehuis, dan kunt u die natuurlijk ook gewoon blijven benaderen. Wilt u uitleg over wat de dorpencoördinatoren voor u kunnen betekenen, neem dan contact met ze op. Dit kan via 0513 - 239 000 of e-mail: dorpencoordinatoren@defryskemarren.nl. Ze zijn ook bereid om een keer bij u langs te komen. De dorpencoördinatoren zijn: Klaas Knobbe Dorpen (en stad): Bakhuizen, Balk, Elahuizen, Harich, Kolderwolde, Mirns, Nijemirdum, Oudega, Oudemirdum, Rijs, Ruigahuizen, Sloten, Sondel en Wijckel. Karien Aardema Dorpen: Akmarijp, Goingarijp, Haskerhorne, Nijehaske, Oldeouwer, Oudehaske, Ouwster-Nijega, Ouwsterhaule, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Sintjohannesga, Terkaple, Vegelinsoord en Joure (deels). Hendrik Hoekstra Dorpen: Boornzwaag, Broek, Dijken, Doniaga, Idskenhuizen, Langweer, Legemeer, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Snikzwaag, Terherne, Teroele, Tjerkgaast en Joure (deels). Ypie Kroes Dorpen: Bantega, Delfstrahuizen, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Follega, Lemmer en Oosterzee

  >> Lees verder

  Notulen online

  De notulen van de ledenvergadering 2016 staan online.

  >> Lees verder

  Ledenvergadering Plaatselijk Belang Ledenvergadering Plaatselijk Belang

  Leden en ereleden, Hierbij nodigen wij u uit voor de jaarlijkse ledenvergadering op maandag 25 januari 2016 om 20.00 uur in Ons Gebouw te Harich. Spreker na de pauze is dhr. Tijsma uit Oudemirdum (fotografie).

  >> Lees verder

  Wegwerkzaamheden Wegwerkzaamheden

  Er wordt weer gewerkt aan de weg binnenkort en wel op de: Keamerlanswei Ruchusterwei Tsjerkhofleane Nij Amerika. Vanaf 9 oktober wordt er gestart.

  >> Lees verder

  Wegwerkzaamheden Wegwerkzaamheden

  Er wordt weer gewerkt aan de weg binnenkort en wel op de: Keamerlanswei Ruchusterwei Tsjerkhofleane Nij Amerika. Vanaf 9 oktober wordt er gestart.

  >> Lees verder

  Jaarwisseling 2014-2015 Jaarwisseling 2014-2015

  Net als vorig jaar willen we Oudejaarsavond en de jaarwisseling goed laten verlopen. Immers, het moet een feest zijn voor iedereen. De gemeente De Friese Meren heeft samen met alle besturen van de Dorps- en Plaatselijke Belangen in de gemeente, de jaarwisseling van vorig jaar geŽvalueerd. Voor de komende jaarwisseling zijn de volgende afspraken gemaakt.

  >> Lees verder

  Plaatselijk Belang Nieuws (November 2014) Plaatselijk Belang Nieuws (November 2014)

  Toekomstvisie De keukentafelgesprekken zijn geweest, de notulen komen binnen. We gaan er mee aan de slag om alles samen te voegen en er een mooie toekomstvisie van te maken. Deze willen we graag presenteren op de ledenvergadering op maandag 9 februari 2015. De ledenvergadering is meestal de laatste maandag van januari, maar deze keer is het dus iets later gepland (i.v.m. de agenda van de spreker Wiebe Wieling). Zet het vast in de agenda!

  >> Lees verder

  Kern met Pit Kern met Pit

  Plaatselijk Belang Harich - Ruigahuizen doet met het project 'Aanleg van de jeu de boulesbaan' mee aan de wedstrijd Kern met Pit. Nu hebben we uw hulp hierbij nodig, want het publiek mag stemmen op het mooiste project!

  >> Lees verder

  Toekomstvisie Toekomstvisie

  Binnenkort starten de keukentafelgesprekken die als basis dienen voor het opstellen van de nieuwe toekomstvisie voor onze dorpen.

  >> Lees verder

   Nieuws van Plaatselijk Belang (Oktober 2014) Nieuws van Plaatselijk Belang (Oktober 2014)

  Hier een korte samenvatting van de laatste actuele zaken van Plaatselijk Belang.

  >> Lees verder

  Nieuws van Plaatselijk Belang (Augustus 2014) Nieuws van Plaatselijk Belang (Augustus 2014)

  Lees hier de nieuwsbrief van Plaatselijk Belang (Augustus 2014)

  >> Lees verder

  Opening jeu de boules baan, dorpsmarkt en matinee Opening jeu de boules baan, dorpsmarkt en matinee

  Zaterdag 13 september a.s. wordt de jeu de boules baan feestelijk geopend. Er wordt een toernooi georganiseerd. Aansluitend vindt een dorpsmarkt plaats tussen de baan en Ons Gebouw.

  >> Lees verder

  Schaapscheerdersfeest 2014 Schaapscheerdersfeest 2014

  Zondag 1 juni werd het schaapscheerdersfeest gehouden.

  >> Lees verder

  2013 - Plaatselijk Belang Harich - Ruigahuizen - info@harich.nl - Makke troch Roeloffopma.nl